Juustokakkua hapankorppupohjalla ja vadelmia
Klassinen juustokakku modernilla hapankorppupohjalla.
Ainekset
Pohja:
- 20 viipaletta FINN CRISP hapankorppuja
- 100 g voita sulatettuna
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl kanelia
Täyte:
- 500 g rahkaa
- 400 g tuorejuustoa
- 1 dl tomusokeria
- sitruunan kuori ja mehu (pesty)
- 1 rkl perunajauhoja
- 3 kananmunaa
- tuoreita vadelmia
Valmistus
- Säädä uuni 175 °C asteeseen.
- Vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla.
- Laita hapankorput pussiin ja murskaa kaulimella. Kaada murska kulhoon.
- Lisää voisula, vaniljasokeri ja kaneli. Sekoita.
- Paina seos tiukasti kakkuvuoan pohjaan.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään.
- Levitä täyte murupohjalle.
- Paista uunin alaosassa n. 45 min. tai kunnes täyte on kiinteää.
- Koristele tuoreilla vadelmilla. Ne lisäävät raikkautta makeaan kakkuun.