Puolukka-omenapaistos hapankorppumuruilla
Raikas, hedelmäinen jälkiruoka hapankorppumuruilla makeannälkään.
Ainekset
Täyte:
- 4 omenaa
- 3,5 dl puolukoita
- 2 dl fariinisokeria
- 1 tl perunajauhoja
Murut:
- 50 g vehnäjauhoja
- 50 g voita
- 50 g sokeria
- 20 g manteleita
- 20 g FINN CRISP hapankorppuja
Valmistus
Valmista täyte näin:
- Kuori omenat ja poista siemenkota. Kuutioi omenat.
- Sekoita kuutioidut omenat, puolukat, fariinisokeri ja perunajauhot keskenään.
- Jaa seos uuninkestäviin annosvuokiin ja paista 175oC n. 45 min. tai kunnes omenat pehmenevät.
Valmista muruseos näin:
- Kuutioi kylmä voi.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään murumaiseksi.
- Paista 170oC kunnes murut ovat kullanruskeita.
- Ripottele muruseos lämpimän puolukka-omenapaistoksen päälle.