Sushityylistä lohta, soijahyytelöä ja wasabimajoneesia
Japanilaistyylinen ruoka alkupalaksi tai kevytlounaaksi.
Ainekset
- 8 viipaletta FINN CRISP hapankorppuja
- 3 rkl majoneesia
- 2 tl wasabia
- 1 dl soijaa
- 0,5 dl liivatetta
- 200 g lohta
- 50 g sokeria
- 50 g suolaa
- ½ rkl seesamöljyä
- 1 rkl seesamsiemeniä
- 1 rkl unikonsiemeniä
Valmistus
- Leikkaa lohi tangoiksi ja peitä sokerilla ja suolalla.
- Anna maustua 1 ½ tuntia.
- Leikkaa hapankorput kolmeen tai neljään osaan.
- Sekoita wasabi majoneesiin.
- Kuumenna soija ja lisää liotettu liivate. Jäähdytä jääkaapissa kunnes soija hyytelöityy.
- Pese ja kuivaa lohitangot huolellisesti.
- Sivele tangot kevyesti öljyllä ja paahda palat pannulla.
- Jäähdytä hetken ja pyöritä siemenseoksessa.
- Kääri folioon.
- Leikkaa lohitangot n. 3 cm paksuiksi paloiksi ja irrota folio.
- Aseta lohipala FINN CRISP –hapankorpulle. Koristele wasabimajoneesilla ja soijahyytelöllä.
- Liivatteen voi korvata esim. agarilla.