TÄYSJYVÄN VOIMA

Näkkileivän täydellisen makutasapainon ja rapeuden saavuttaminen on pitkän työn tulos. FINN CRISPin Kotkan tehtaalla on vuosikausien ajan tähdätty täydellisyyteen näkkileivän leipomisessa. Ruis on pääraaka-aineemme ja useimmat tuotteemme ovatkin 100 % täysjyväruista. Mutta mitä se täysjyvä sitten oikein on? Tässä lisää siitä. 

 

Ruis, vehnä ja kaura ovat eri viljalajeja. Täysjyvä tarkoittaa sitä, että viljajyvän kaikki osat (siemenvalkuainen, alkio ja lese) on käytetty tuotteeseen. Täysjyvä on joko kokonaista jyvää tai täysjyväjauhoksi jauhettua, kunhan koko jyvä on mukana.

 

Viljan ravinteet ovat jakautuneet jyvän eri osiin. Siksi täysjyvässä on enemmän kuitua, vitamiineja ja mineraaleja kuin jos jyvästä käytettäisiin vain osa. Monet herkullisista FINN CRISP –tuotteistamme on leivottu 100 % täysjyvästä. 

Tutustu valikoimaamme täällä.    

Eat with style

Maun ydin

HAPPAMUUS

FINN CRISP:n hapan aromi on peräisin omasta hapanjuurisekoituksestamme. Hapanjuuri syventää makua ja toimii myös nostattajana, joka antaa leivälle erityisen rakenteen.

Suolaisuus

Suola on yksi vanhimpia mausteitamme ja sitä käytetään usein muiden makujen korostamiseen.

Kitkeryys

Näkkileivässä ja hapankorpuissa maistuu rukiin pyöreä, täyteläinen aromi, joka viittaa kevyesti tasapainotettuun kitkeryyteen.

Makeus

Ruistuotteet eivät sinänsä ole makeita, mutta täyspainoinen, rukiinen maku toimii loistavasti esim. viikunamarmeladin tai maapähkinävoin kanssa - kun tekee mieli makeaa.

MAKSIMOI TÄYSJYVÄ

FINN CRIPS -tuotteet sopivat äärettömän hyvin yhdistettäväksi monipuolisesti ja yllätyksellisesti! Uusi suosikkisi saattaa vaikka löytyä reseptiemme joukosta!